torsdag 21. februar 2008

Myter og legender


Nicaragua har mange spennende myter og legender som forteller landets historie og kultur. Hvis du går i gatene en vakker ettermiddag, møter du kanskje en av dem: La gigantona. Hun er en kjempedame på 3 meter som går sammen med lille Enanon Cabezòn; Herr Storhode, også kalt Don Pepe. La gigantona sprader nedover gata med en kjole av de vakreste silkestoffer og smykker av gull og diamanter. Don Pepe springer rundt henne med sitt digre hode, og han når henne knapt til hofta. Med seg har de trommeslagere, en lykteholder og en coplero som forteller dikt på rim. Så hvilken del av historien fortelles her? La gigantona representerer den spanske kvinnen; høy, slank, hvit hud og sort, kjemmet hår. Don Pepe representerer de innfødte, som er lav av vekst men svært intelligente. Det digre hodet skal symbolisere at indianeren er de mest kunnskapsrike og kompetente til å utvikle sitt eget land. Men Don Pepes skjebne er at han er dødelig forelsket i la Gigantona, og gir henne alt hun vil ha - tilogmed sitt eget land.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Høres ut som ho der Gigantone og jeg har et par ting til felles :) Artig blogpost.

Anonym sa...

hei soeta!
ville bare si at ae foelge med paa bloggen din..e ikje spesielt flink aa skrive mail,blir liksom bare med tanken..men savne dae i vaarfylte Oslo..haape du har det fint..skal faa slengt dae en mail snart..masse gla i dae..klemma fra mette!

Anonym sa...

Hei Borgny, ja dette var ein fin filmsnutt. Er ho Gigantone framleis å sjå i gatene altså??

Eg har skrivi ein sommarjobbsøknad no. Har du lyst til å sjå på han og vurdera. Viss du vil det, så send meg e-post-adressa di så eg kan senda han til deg der. Du får sikkert mi e-postadresse om du spør Daniel, mor eller Lise.

Påsche klemmar frå Sverige;)